Гісторыя і тэхналогія вытворчасці

Лёс камбіната пачаўся з утварэння Раймаслапрама ў 1939 годзе. У першыя пасляваенныя гады завод перапрацоўваў 1-2 тысячы тон малака ў год. Работы вяліся толькі ўручную. Завод вырабляў масла, сыр, казеін і марозіва.

У 1951 годзе Раймаслапрам скасавалі, завод стаў самастойнай адзінкай.

У 1954 годзе было пачата будаўніцтва новага завода. Пабудаваны новы вытворчы корпус, які складаецца з прыёмнага, апаратнага, масларобнага цэхаў, кацельная і кампрэсарная.

З 1965 па 1967 гады праведзена агульная рэканструкцыя завода. Пабудавана: сыраробны цэх магутнасцю 10 тон малака ў смятану.

Да 1986 года скончылася будаўніцтва ўчастка па вытворчасці сухога абястлушчанага малака. Першапачатковая магутнасць склала 1,4 тоны ў смятану.

У 1998 прадпрыемства ператворана ў ААТ «Пружанскі малочны камбінат»

У лістападзе 2003 года было скончана будаўніцтва цэха натуральнамалочнай прадукцыі

У 2009-2010 гг прадпрыемства правяло мадэрнізацыю вытворчасці паўцвёрдых сычужных сыроў, усталяваўшы аўтаматызаваную лінію па іх вырабе і нарасціўшы магутнасці па перапрацоўцы малака.

У 2011 годзе ўведзена ў эксплуатацыю лінія па тэхналагічнай падрыхтоўцы натуральнай малочнай сыроваткі перад наступнай падачай на распыляльную сушку. Лінія ўключае ў свой склад устаноўку нанафільтрацыі для канцэнтрацыі да 20% сухіх рэчываў сыроваткі.

У 2013 годзе праведзена мадэрнізацыя ўчастка вытворчасці масла.  Усталявана аўтаматызаваная лінія вытворчасці масла метадам пераўтварэння высокатлустых вяршкоў з фасоўкай гатовага прадукту ў патоку як вагавым 20 кг у транспартнай тары, так і ў спажывецкую ўпакоўку – брыкеты 200 г. 

У 2017 годзе ўведзены ў эксплуатацыю комплекс ачышчальных збудаванняў з ачысткай вытворчых сцёкавых водаў да нормаў скідання ў водны аб’ект, што дазволіла зменшыць нагрузку на гарадскія ачышчальныя збудаванні і палепшыць экалагічнае становішча ў Пружанскім раёне.

У 2017-2019 гг камбінат правёў мадэрнізацыю участкаў сыраробчага цэха, усталяваўшы тэхналагічнае абсталяванне вядучых еўрапейскіх вытворцаў. Уведзены дадатковыя магутнасці па прасаванні, саленні і фасоўцы ў спажывецкую ўпакоўку сычужнага сыру.

З 2018 г вядзецца рэканструкцыя цэха па выпуску сухіх малочных прадуктаў. Мэта рэканструкцыі – павелічэнне аб’ёмаў перапрацоўкі сыравіны: да 200 тон за суткі малака і 300 тон за суткі малочнай сыроваткі